Edit

Hakkımızda

Antakya Mobilya Sanayici İşadamları Derneği (ANMODER) 2015 yılında Antakya mobilya sanayicilerini bir çatı altında toplamak ve Antakya Mobilyasını yurt için ve yurt dışında en iyi biçimde tanıtmak üzere Antakya’nın önde gelen firmaları tarafından kurulmuştur.

İletişim

• Güzelburç Mah. Hatay Küçük Sanayi Sitesi No:14 ANMOGEP Binası No:14 Antakya/HATAY
  • (0537) 950 58 08
  • info@anmoder.org.tr
 Dünyanın En Büyük Mobilya Fuarı CNR IMOB 2019 Başladı

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) işbirliği ile düzenlenen CNR İMOB, CNR Expo Yeşilköy’de 15’inci kez kapılarını açtı.

27 Ocak’a kadar açık kalacak olan fuarı 41 bini yabancı toplam 120 bin kişi ziyaret edecek. 1000’in üzerinde firmanın katıldığı fuara gösterilen yoğun ilgiden dolayı fuar alanı 150 bin metrekareye çıkarılırken, 2 milyar dolarlık bir ihracata ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca fuar Türkiye’nin en kapsamlı alım heyetleri organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Alım Heyetleri B2B Eşleştirme Programı’na, yüksek alım gücüne sahip 550’den fazla yabancı firma temsilcisi katıldı.

Fuarın açılışında konuşan CNR Holding İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut, bugüne kadar dünyanın en büyük mobilya fuarının İtalya’da yapıldığına dair yanlış bir algı oluştuğun işaret ederek, “Fuarın genel hacmi hesaplandığında bu doğru bir algı olarak düşünebilir. Fakat salt mobilya fuarı olarak ele alındığında, gerek metrekare, gerek katılımcı ve gerekse ziyaretçi açısından dünyanın en büyük ev mobilyaları fuarı unvanı Uluslararası CNR İMOB Mobilya Fuarı’na ait. Çünkü rakip fuarda mobilyanın yanında seramik ve mobilya aksesuarı da sergileniyor.”

Bu yıl mobilya sektörünün lider ülkeleri İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra sektörün hedef pazarları olan Suudi Arabistan, Azerbaycan, Özbekistan, Rusya, Kosova, Sırbistan, Makedonya, Bosna, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu 110 ülkeden ziyaretçi ve VIP alım heyetleri ağırlanacağını kaydeden Bulut, şunları anlattı:

500 firma dışarıda kaldı

“CNR Holding’in Uluslararası İş Geliştirme Departmanı’nın da desteği ile hayata geçirilen ve toplam 11 milyon dolarlık bir yatırım yapılan Global Pazar İstihbarat Sistemi ile dünyanın dört bir yanından mobilya alıcılarını fuara davet ederek, ihtiyaçları doğrultusunda Türk firmaları ile buluşturulması için önemli adımlar attık. Özellikle farklı ülkelerden mobilya alımı yapan ve daha önce Türkiye pazarına girmemiş alıcılar bu sistem sayesinde fuara getirildi. Toplamda 1000’in üzerinde firmanın yer aldığı fuara katılabilmek için 500’ün üzerinde firma da bekleme listesinde kaldı. Fuara katılmak için sırada bekleyen firmaların talebine cevap verebilseydik katılım rakamları en az yüzde 50 daha fazla olacaktı. Yine BIA (Business Intelligence Agency) sisteminin katkısıyla bu yıl yabancı alıcı oranında en az yüzde 50 artış sağlanacak.” dedi.

Fuarın açılışında konuşan ve mobilya sektöründeki KDV oranları hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Bu fuarın mobilya sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Mobilya sektörünü KDV konusunda sonuna kadar destekliyoruz. İhracatımızı Cumhurbaşkanımızın söylediği rakamlara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kadar yatırım, bu kadar güç bu ihracatın karşılığı değil. Katma değerli ürün ihracatı gerçekleştiriyoruz. Libya’da mobilya sektörünün başarısıyla ciddi bir ihracat artışı sağladık. TİM olarak ilk defa 2019 yılı ihracat yol haritası açıkladık. İhraç ettiğimiz ürünlerimizin pazarlardaki payını, cirolarını açıkladık. 200 üründe 2,8 trilyon dolarlık bir pazar payı. Ürün ürün tespit ettik ve teker teker bütün ülkeleri analiz edeceğiz. Hedeflediğimiz ülkelere de giderek bu rakamları gerçekleştireceğiz. TİM olarak bütün çalışmalarımızla sektörlerimizin yanındayız. 15. fuarımızda çok güzel rakamlar var.” diye konuştu.